Förra gången stannade jag på Koh Rong Samloem Jag gick för min vanliga resa till Lazy Beach - En vacker orörd del av Samloem där sanden är silkeslen, det blå vattnet glänsar i solen och de omslutande bergen erbjuder fantastiska vyer (titta på videon som vi gjorde nedan för en bättre idé).

Jag är fortfarande förvånad över hur svårt den här vackra delen av Samloem är att hitta - de två första gångerna gick jag till Saracen Bay Jag var fortfarande ingen klokare för dess existens (det finns inga teckenposter av något slag för att visa dig vilken väg att ta sig genom djungeln). Jag har fått höra att ägaren till Lazy Beach Resort föredrar det på det sättet, för det betyder att bara de mer äventyrliga turisterna gör det ut.

Att ge dig en grov idé är att Lazy Beach handlar om en 40 minuters promenad genom djungeln. När du hittat vägen från Saracen Bay är det en ganska rakt framåt, men vägen är lite dold. För att underlätta det nya utväget "Royal Retreat"har byggt sin" Octopussy "Bar nära spåret - Du kan ta en titt runt där för en stig i djungeln eller fråga en servitör i baren.

Octopussy Bar
Jungle Trail

Lazy Beach Entrance

Även om det kanske är lite skrämmande i början, är djungelgången egentligen inte så illa. Jag är inte ett särskilt fan av skrämmande crawlies, men hittills har jag bara sett på mina resor till Lazy Beach en leguan och några små apor (var försiktig så att de inte kommer för nära dem - de är vilda! ). Banan är rimligt bred också, så du är inte nära kanterna där jag alltid oroar dig för en dold orm.

Själva djungeln är verkligen fantastisk. Jag växte upp i England, så trots att jag bodde här i några år nu är djungeln fortfarande ganska exotisk för mig - Mängden färger, underbara olika typer av vegetation och träd och det allmänna okända är ganska fascinerande.

Lazy Beach Jag skulle säga är definitivt värt resan. Det är en unik del av Samloem som jag personligen vill se om jag bor på ön, även om det bara är ett par timmar. Anläggningen där skapar en mycket avslappnad atmosfär, särskilt i baren där du kan ligga tillbaka i en bekväm stol, få en trevlig kall drink och beundra utsikten att lyssna på ingenting annat än ljudet av syrsor. Bli äventyrlig

Lazy-Beach-on-Koh-Rong-Samloem

View-from-Lazy-Beach-on-Koh-Rong-Samloem

Lazy-Beach-on-Koh-Rong-Samloem

Solnedgång på Lazy Beach, Koh Rong Samloem

Baren på Lazy Beach

Om du vill veta om Snorkling på Lazy Beach, läs: Lazy Beach Snorkling. För deras hemsida, besök: Lazy Beach webbplats.

Kommentarer